В днешното предаване на Лице в лице гост бе токсикологът проф.

...
В днешното предаване на Лице в лице гост бе токсикологът проф.
Коментари Харесай

Професор разкри можем ли и ние да се отровим както Гебрев. Според него една салата може да ни докара до болница

В днешното предаване на " Лице в лице " посетител бе токсикологът проф. Никола Александров, който разяснява случая с отравянето на Гебрев.

" Официалната информация е, че той е токсичен с фосфорорганичен пестицид. Това е вещество, което е от групата от фосфорорганичните съединяване и като пестицид се използваше до към 2000 година в България. Около 80-90 година, когато се използваше всеобщо имаше десетки хиляди отравяния, най-вече бяха в селскостопанските региони. Отравянията са няколко типа - самоотравяне, за самоубийство, отравяния заради неспазване на техника за сигурност при пръскани и напълно инцидентно. До в този момент съм лекувал стотици такива натравяния. Пестицидите се употребяват всеобщо. Прокуратурата разгласи, че е разкрила това вещество. Това вещество се употребява и в бита - при артикули срещу мухи, хлебарки и други инсекти. 

Остатъчни пестициди има в продуктите, които консумираме непрекъснато. Само преди няколко месеца имаше останали пестициди в спанака, в случай че си спомняте. Не беше фосфорорганичен пестицид, различен тип пестицид. От една салата човек в действителност може да стигне до болница. Те влияят бързо, съдържат се в листни зеленчуци, в яйцата имаше, в случай че си спомняте ", добави още той.

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР